ma. sep 26th, 2022

Deze keer een verslag om zelf rendang te maken. Klinkt lastig maar dat valt echt mee. Met de juiste ingrediënten en hulp middelen maak je eenvoudig een smakelijke rendang met boontjes en rijst.

Voor onze rendang gebruikten we 1 kilo riblappen in blokjes, zout, peper, 2 pakjes boemboe rendang vlees (van Conimex) rijstolie, paar uien, paar knoflook teentjes, blik kokosmelk, rijst, sperziebonen, pakje sajour boontjes (van Conimex) en de schil van een citroen.

Eerst een snufje zout en peper op de rundvlees blokjes en vervolgens aanbraden in een pan met een scheutje rijstolie.Als dit gedaan is haal je het vlees uit de pan en fruit je de uien (3 / 4 stuks in blokjes) even aan. Vervolgens 2 – 3 teentjes knoflook (ook fijn gesneden) .
Na een minuut of 2 kan de boemboe rendang vlees erbij, even doorroeren.

Vervolgens de kokosmelk, weer even roeren en zodra dit een mooie massa word kan het aangebraden vlees erbij, scheutje water en de schil van een citroen (natuurlijk kan citroengras ook). Laat het warm worden tot het pruttelt en zet het dan in een voorverwarmde oven van zo’n 95°C gedurende een uur of 5 – 6. Af en toe even roeren.

Als het vlees lekker zacht begint te worden koken we de doorgesneden sperziebonen. Na zo’n 5 minuten giet je ze af en laat ze even stomen met de deksel op de pan. Doe het pakje sajour boontjes met 200 ml water in een wok en roer het door. Vervolgens kunnen de sperziebonen erbij en wok het geheel even een paar minuten.

Dan kan ons bord worden opgemaakt, gekookte rijst (volgens de aanwijzingen op het pak) de hete boontjes en ons rendang vlees.

Eet smakelijk!

Door bensbq