ma. sep 26th, 2022

In de komende afleveringen maken we verschillende borrelsnacks op de barbecue. In elke aflevering laten we zien hoe je het kan maken met als einddoel één borrel plateau maken met alle borrelsnacks. Deze keer maken we chicken lollipops.

Voor de lollipops gebruik je natuurlijk kip drumsticks. Verder een lekkere rub of kipkruiden, ik gebruik de ‘All Purpose Rub’ van Duketown Smokers. Je kan ze zonder spek / bacon maken maar wij vinden het wel lekker om ze met bacon te omwikkelen. En natuurlijk mak een barbecuesaus niet ontbreken om de lollipops in te dopen op de barbecue, wij gebruiken Koss sauce, dit is een Amerikaanse barbecuesaus, een niet zo zoete saus.


Als eerste snij je de drumstick rondom in, schrap het vel wel zodat het botje schoon overblijft.

Vervolgens snij je de onderkant van de drumstick plat (daar zit wat kraakbeen) zodat de drumstick kan staan.

Als je de drumstick neerzet kan je het vel en vlees naar beneden duwen, vervolgens kan je hem kruiden en een mooie plak bacon eromheen wikkelen.

En dan zien ze er zo uit.

Nog even met z’n allen of de foto.

Wij bereiden ze op de barbecue, indirect bij een temperatuur van 170°C. maar in de oven kan je ze ook goed bereiden. Het voordeel van de bereiding op de barbecue is dat je dan wat rookhout kan toevoegen voor wat extra flavour. Wij gebruikten wat appelhout.

Zoals je kan zien maken we gebruik van een digitale kernthermometer. Wij gebruiken deze keer de Cook Perfect, de pin die in het vlees gaat meet op meerdere plaatsen de temperatuur wat vooral handig is als je een groot stuk vlees bereid. Via de app op onze telefoon stellen we de kern in op 70°C.

In de app kan je zien wat de omgevings temperatuur is net boven het rooster, de kerntemperatuur in het product en de verwachte eindtijd.

Zodra we de kern bereiken van 70°C. (waar je een melding van krijgt op je telefoon) dopen we de lollipops in onze barbecuesaus.

Dan mogen ze nog voor een minuut of 10 terug op het rooster.

Daarna mogen ze even rusten en zijn je chicken lollipops klaar.

En ja…zeg nou zelf, dit ziet er toch fantastisch uit!

Natuurlijk is hier ook weer een video van.


Door bensbq