wo. dec 7th, 2022

Afgelopen week maakten we gevulde bol courgettes. Het recept hadden we gevonden op https://rookplankje.nl/ en dus gebruikten we ook hun Western Red Cedar plankje om dit te maken. We begonnen met de vulling voor de courgettes, in de wok 1 gesnipperde rode ui, 2 teentjes knoflook, rode peper in ringetjes, wat blokjes wortel en blokjes bleekselderij.

Dit alles even lekker roerbakken. Natuurlijk kan je dit ook in de keuken doen maar het was een lekker weertje buiten dus, op de bbq.

Verder wat fijn gesneden thijm, rozemarijn, salie en oregano.

Zo’n 350 gram half om half gehakt en zodra dit een beetje rul is een blikje tomaten puree mee wokken zodat dit kan ontzuren.

Dan tomaten blokjes uit een pak.

Snufje gemalen zwarte peper, snufje zout en een lekkere scheut rode wijn erbij. Kleppie dicht en laat het lekker pruttelen.

Zodra ons mengsel klaar was, wok van de Q en laat het even afkoelen.

De bol courgettes hadden we uitgehold en dan konden we gaan vullen. eerst een plakje mozzarella, beetje van de saus, weer een plakje mozzarella, beetje van de saus, nog een plakje mozzarella en nog wat gehakt/saus.

Op de top wat geraspte Italiaanse kaas, 2 ringetjes rode peper en een takje rozemarijn.

Ons Western Red Cedar plankje hadden we 2 uurtjes geweekt. De kant waar onze courgettes op gingen hadden we 20 sec. verwarmt, plankje omgedraaid en de courgettes konden erop.

Bij een deksel temperatuur van zo’n 175ÂșC. werd ons gevulde plankje bereid. Dit alles duurde ongeveer een half uurtje. De courgettes voelde zacht aan en de kaas was lekker gesmolten.

Het recept was voor 4 bol courgettes maar wij hadden er 2. De rest van onze gehakt saus mocht bij een lekkere pan gekookte spaghetti. In de tijd dat onze courgettes stonden te rusten, wokten de spaghetti even lekker op de bbq.

Tijd om een bordje te maken, nog even een lekkere rasp kaas erover en wat blaadjes basilicum.

En zodra onze courgettes gerust hadden…

Tijd om te gaan snijden.

En zoals je kan zien, mooie laagjes in de courgette.

De mozzarella was mooi gesmolten. De smaak was top! Net als onze spaghetti, echt een lekker recept om zelf eens een spaghettisaus te maken.

Bedankt voor het lezen, natuurlijk is er ook weer een video van. Ik zou zeggen proost en tot BensBQ.

Door bensbq