ma. sep 26th, 2022

In deel 3 van ons borrel plateau maken we pork belly burnt ends, op rookplankjes, in de carrousel van Spit on Fire, gaaf toch?

Maar laten we bij het begin beginnen. Natuurlijk eerst wat blokjes snijden van een mooi stukje buikspek. Ik geef de voorkeur aan een stuk buikspek waar geen botjes in hebben gezeten, dat is wat magerder maar heeft genoeg vet voor onze burnt ends.

Eenmaal gesneden word het tijd om ze te gaan kruiden. Wij gebruikten de All Purpose rub van Duketown Smokers. Een rub die je voor meerdere producten kan gebruiken, denk aan een steak, kip of natuurlijk varkensvlees.

Normaal gesproken als wij burnt ends maken leggen we de blokjes op een rooster die dan op de Q gaat maar omdat wij ze in de carrousel gaan bereiden mogen onze blokjes op rookplankjes. Op deze manier kan je ze er snel opleggen en later weer afhalen.

De plankjes hebben we eerst 24 uur geweekt in water zodat ze niet direct verbranden op de Q. En deze cederhouten plankjes geven natuurlijk ook smaak aan je product.

De Q opgestookt naar zo’n 150°C, vervolgens kon de carrousel van Spit on Fire erin.

Onze plankjes mochten 2 uurtjes draaien met een takje rozemarijn erop. Elk half uur even spayen met een mix van Jack Daniels en appelsap.

Dit gaat fantastisch.

Na 2 uurtjes mochten onze blokjes in alu bakjes met een beetje bruine suiker en een klontje boter. De bakjes afdekken met alu folie en nog een uurtje erop.

En na dat uur, ingepakt op de Q, voegden we wat barbecuesaus toe en mochten de bakjes wederom terug op de Q voor nog een uurtje. Wij gebruikten Koss bbq saus, deze saus is niet zo zoet, lekker.

En natuurlijk dan even een plateautje maken.

De burnt ends smaakten top en het mooie was dat je smaak van de cederhouten plankjes terug proefde aan de burnt ends. Gewoon weer eens leuk om dit op een andere manier te bereiden.

En natuurlijk hebben we hier ook weer een filmpje van!

Of bezoek gewoon BensBQ en vergeet je niet te abonneren 😉

Door bensbq