wo. dec 7th, 2022

Deze keer hadden we een mooi stuk wild zwijn procureur van https://www.ruig.nl/wild-gevogelte/ waar we ‘pulled wild boar’ van wilde maken.

Het stuk procureur had een gewicht van 750 gram.

Wild zwijn staat erom bekend dat het wat magerder is dan ‘gewoon varkensvlees’ dus injecteerde we het vlees met een mix van appelsap/appelazijn.

De rub hadden we gemaakt van 1 el. mosterdpoeder, 1,5 el. knoflookpoeder, 1,5 el. uienpoeder, 0,5 el. cayennepeper, 2 el. paprikapoeder (mild), 1 el. zwarte peper, 2 el. zeezout, 0,5 el.komijnpoeder en 1 el. Chinese 5 spice.

De volgende dag mocht ons stukje wild zwijn op de Q bij een temp. van 125ºC. met een lekkere chunk pruimenhout.

Na 2 uurtjes hadden we een kern van ruim 60ºC. en besloten we het in te pakken in alu folie (was bang dat het anders te droog zou worden) met een beetje appelsap, om het vervolgens door te garen naar een kern van 91+

In de tussentijd maakten we wat koolsla. We maakten dat van 300 gram witte kool, 150 gram wortel, 1 ui, 2 el. mayonaise, 2 el. Griekse yoghurt, 1 el. mosterd, 1 el. appelazijn en een snuf peper en zout.

Na zo’n 4 uurtjes hadden we een kern van 91ºC. en konden we de procureur laten rusten. De Q wat warmer gemaakt (160ºC.) en wat taco’s op het rooster voor zo’n 6-8 minuten.

Het vlees was goed te pullen, smaak was lekker en niet droog. Tijd om wat taco’s te maken. Eerst wat van onze koolsla erin, beetje wild zwijn en een streepje bbq saus.

Een toepasselijk wijntje erbij, Cabernet Sauvignon van Wild Pig.

De taco’s met ons pulled wild zwijn waren top!

Bedankt voor het lezen en natuurlijk is dit ook weer op beeld vastgelegd.

https://www.youtube.com/watch?v=zrZBQ-bOu_I&t=409s

Door bensbq