ma. sep 26th, 2022

Sardientjes in een tomaten marinade. Op de markt had een een grote hoeveelheid sardientjes gekocht, thuis gekomen moesten ze nog wel schoongemaakt worden. Was wel een behoorlijke klus maar dat maakte niet uit. Nadat ze schoon waren deed ik er vers gemalen zwarte peper en gemalen zeezout op.

In Spanje had ik ze als eens gegeten, sardientjes van de grill, in een soort tomaten saus/marinade, heerlijk! ik besloot dus dat ik dit weleens wilde proberen, om ze zelf ook zo lekker te krijgen. De marinade maakte ik van het sap van een citroen.

4 geperste knoflook teentjes.

Wat fijn gesneden rozemarijn.

Een flinke scheut olijfolie.

En 2 blikjes tomatenpuree.

Nadat de marinade was doorgeroerd konden de visjes erin.

Nu nog een paar uurtjes laten intrekken.

Nadat mijn gas barbecue met speciaal gril rooster goed warm was konden mijn sardientjes erop.

Als de laatste erop gingen begon ik de eerste weer te draaien en na een minuut of 5 – 6 waren ze klaar.

En ik moet zeggen bijna net zo lekker als in Spanje, daar gingen ze op een houtskool barbecue dus proberen we dat de volgende keer.
Ik zou zeggen bedankt voor het lezen en natuurlijk is hier ook een video van:
Grilled Sardines / Sardientjes op de BBQ
Abonneren is natuurlijk gratis, verder kan je BensBQ ook volgen op
instagram voor nog meer leuke korte filmpjes
facebook
twitter

Door bensbq