ma. sep 26th, 2022

Struisvogelbiefstuk, een toch wel bijzondere steak die je gewoon eens moet proberen. Ik kocht ze voorverpakt in de AH. Kenmerkend van deze steak is de donker rode kleur en de grove draad. Het is erg mager, nauwelijks 2% vet, het is rijk aan proteïne en ijzer.

Deze steak ga ik bereiden op de barbecue met een huisgemaakte chimichurri. De chimichurri maak ik van 1 rode peper (met de zaadjes erin voor de pit), 4 teentjes knoflook, 20-30 gram peterselie blaadjes, 2 el. rode wijnazijn en 5 el. olijfolie.

Als dit alles in de keuken machine zit mixen we het tot een fijne saus.

Dan snijden we wat bieslook en 1 ui fijn en voegen dat eraan toe.

Dit alles even doorroeren en wat peper en zout naar smaak toevoegen. Moet zeggen dat het een lekker pittige chimichurri is geworden. De struisvogelbiefstukken bestrooi ik met wat zwarte peper nadat ze op kamer temperatuur zijn gekomen. Zout vind ik niet echt nodig. Nadat de barbecue voorverwarmd is naar zo’n 200°C kunnen mijn steaks erop.

Ook heb ik wat beuken wood chips op de brander in de barbecue gelegd. Na een paar minuten kun je de steaks draaien.

Als mijn struisvogelbiefstukken een kern temperatuur van 52°C. hebben bereikt laat ik ze vervolgens even rusten onder wat alu folie.

Daarna kunnen we ze gaan aansnijden.

En ze als je ziet zijn ze nog mooi rood vanbinnen.

En natuurlijk proef je dan eerst even…Ik moet zeggen een heerlijke en malse steak met een soort van licht zoetige smaak. Natuurlijk daarna de chimichurri eroverheen en je steaks zijn klaar.

Eet smakelijk!

Bekijk het hele recept in de onderstaande video.

https://www.youtube.com/c/BensBQ

http://www.bensbq.com/

https://www.instagram.com/bensbq9968/

https://www.facebook.com/BensBQ/

Door bensbq